06 - 255 15 777 info@inbalansmetilse.nl

Wie zijn plaats gevonden heeft,

lijkt op een boom.

Hij is diep geworteld

en streeft alleen nog omhoog.

(Drukpa Rinpoche)

Fonoforese stemvorken behandelingen

Fonoforese is een behandeling van mensen met geluidsfrequenties door middel van stemvorken. Het zijn genezende tonen die aangeboden worden via het huidoppervlak of via het gehoor. De verschillende stemvorken hebben allemaal een andere frequentie.
Hans Cousto ontwikkelde stemvorken die coherent zijn aan de bewegingen van de hemellichamen. De stemvorken zijn in te zetten op de volgende plaatsen:

*botten: omdat botten als een soort klankkast fungeren voel je de trilling door een groot gedeelte van het lichaam.

*chakra’s: de 7 grote energiecentra absorberen energie uit de kosmos en door middel van de stemvork kunnen de chakra’s weer in balans gebracht worden.

*meridianen en elementen: als de energie niet goed stroomt kan je door middel van de stemvork  de meridiaanpunten behandelen en de energie in balans brengen

*pijnpunten: door een of twee stemvorken op  of bij de pijnlijke plaats te zetten kan de trilling heel specifiek zijn werk doen en pijn snel laten verminderen of zelfs laten verdwijnen.
Meer informatie of afspraak

Biotensor

Een biotensor is een uniek instrument voor het testen van energetische toestanden en functies. Alles bestaat uit trilling en de biotensor kan trilling opvangen en onderlinge verschillen waarnemen. Met een biotensor kun je van alles meten en testen. Onder andere:

 • allergieën
 • voedselcombinaties
 • aardstralen en wateraders
 • straling
 • medicijnen testen of ze geschikt zijn
 • voedingssupplementen, mineralen en vitamines
 • edelstenen 

Meer informatie of afspraak maken.

Ontspanningsmassage met etherische oliën

Ook geef ik ontspanningsmassage met etherische oliën. Hierbij gebruik ik de Aromatouch techniek van Do Terra. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de viscerale contactpunten (de ingewanden) van de rug tot aan de voeten. De massage heeft als doel het lichaam in evenwicht te brengen. Dankzij de combinatie van aanraking met deze techniek en de essentiële oliën die tegelijkertijd aangebracht worden ervaar je zelf direct het effect van deze behandeling. De Aromatouch techniek is ontwikkeld door Dr. David Hill een expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën.

De aroma techniek omvat vier primaire stappen:

 1. ontspannen/balanceren
 2. verbetering van het immuunsysteem
 3. spieren losmaken
 4. energie geven en vitaliseren

De techniek duurt 45 tot 60 minuten en wordt voorafgegaan door een warm voetenbad. Meer informatie of afspraak maken.

Klankschalen

Klankschalen hebben een harmoniserende werking op het lichaam. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Deze lichaamsvloeistoffen worden gemakkelijk in trilling gebracht. De klanken van een klankschaal werken harmoniserend. Ze zorgen voor een diepe ontspanning. Als de schalen worden aangeslagen, vibreren deze wonderlijk mooie klanken door het lichaam. Bij de meeste mensen ontstaat na 20 minuten luisteren naar een klankschaal een ontspannen evenwichtige toestand.
Behalve de lichaamsvloeistof worden ook de andere weefsels in ons lichaam in trilling gebracht.
Meer informatie of afspraak maken.

Guasha

Guasha is een schraaptechniek, van ophoping van afvalstoffen door een gestagneerde energie, die al meer dan 2000 jaar oud is. De methode is in heel Zuidoost-Azië terug te vinden. In veel landen wordt een munt als schraapinstrument gebruikt, maar ook deksels, Chinese soeplepels en hoorn werden als schraapinstrument gebruikt.
Na verloop van tijd werden er verschillende instrumenten van bijvoorbeeld Jade ontwikkeld die de energie (chi of Ki) goed geleiden.
Bij de behandeling wordt speciale Guasha olie op de huid aangebracht. Deze olie dient als bescherming van de huid en tevens bezit het kruiden die hun eigen werking hebben.
Tijdens de behandeling kan de huid rood, blauw of paars worden door de opgehoopte energie die dan vrij komt. Dit zal meestal na 2 tot 4 dagen verdwijnen. Hoewel de plekken er pijnlijk uitzien zijn ze het meestal niet.
Patiënten voelen meestal meteen verandering en vooruitgang. Meer informatie of afspraak maken.

Guasha therapeut Velp Grave Noord-Brabant

Creatief bezig zijn

Tevens ben ik graag met mijn handen bezig. Dit kan zijn bijvoorbeeld dromenvangers maken, mandala’s tekenen of kleuren, beelden maken van gipsbetonblokken en van speksteen, intuïtieve wastekeningen maken, stempelen en organite maken.

Ook vind ik het leuk om dit met meerdere mensen samen te doen. Meer informatie of afspraak maken.

Reiki

Reiki is een universele levensenergie die je via de handen doorgeeft. Reiki helpt vervelende aandoeningen voorkomen of in sommige gevallen makkelijker te genezen. Reiki is in Japan door Mikuo Usui ondekt en deze heeft het weer aan verschillende mensen geleerd. Hierdoor is het via via in het Westen terechtgekomen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze ziel en onze geest als een geheel. Meer informatie of afspraak maken.

Munay-Ki

Munay-Ki inwijdingen zijn naar ons gekomen door de sjamanen van de Queros, een volk uit het Andesgebied van Peru. De Queros zijn de laatste afstammelingen van de Inca’s. Ze leven nog volgens de aloude traditie en zijn heel puur en oprecht. Ze hebben doorgekregen dat het NU de tijd is om hun wijsheid, levenswijzen en rituelen te delen met de wereld en daarmee de aarde te genezen van vernietiging en terug te brengen naar harmonie en vrede. Er zijn 10 verschillende inwijdingen die helpen in balans te komen, je evenwicht te herstellen en je mannelijke en vrouwelijke kanten in balans te brengen. Meer informatie of afspraak maken.

Wil jij meer weten over de behandelingen? Of wil je graag weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op.

Nieuw adres
per 1 maart 2021

In Balans met Ilse
Schutsboomstraat 80
5374 CD Schaijk

© 2022 In Balans met Ilse  |  foto's: Yvon Dankbaar  |  realisatie: Ontwerp van C
© 2022 In Balans met Ilse

♥  foto's: Yvon Dankbaar
♥  realisatie website: Ontwerp van C